ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Γεμιστό και ζουμερό Ρολό κιμά

Ρολό κιμά

Μια απλή και νόστιμη συνταγή, εύκολη στην εκτέλεση. Μπορεί εύκολα να γίνει το βασικό σας Χριστουγεννιάτικο φαγητό για φέτος.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα

Μερίδες:  6

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  •     2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  •     3/4 φλιτζάνι 2% γάλα
  •     1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  •     1 κουταλάκι αλάτι
  •     1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο φασκόμηλο
  •     Κόκκινο πιπέρι
  •     1-1 / 2 κιλά άπαχο βοδινό κρέας (90% άπαχο)
  •     1 κούπα κέτσαπ
  •     1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  •     1 κ.γ. bbq sauce

 

Εκτέλεση

 

  1.     Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα πρώτα επτά συστατικά. Προσθέστε το κρέας. Αναμείξτε ελαφρά, αλλά σχολαστικά.
  2.     Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα υπόλοιπα συστατικά, ανακατεύοντας για να διαλύσετε τη ζάχαρη. Αφαιρέστε 1/2 φλυτζάνι για τη σάλτσα. Απλώστε το εναπομένον μείγμα πάνω στο ρολό.
  3.     Ψήστε για 60-65 λεπτά ή έως ότου το θερμόμετρο δείξει 160°. Αφήστε το 10 λεπτά πριν το τεμαχίσετε. Σερβίρετε με τη σάλτσα.
  4.     Συνδυάζεται αρμονικά με πατάτες baby ή ρύζι.

 

Καλή σας απόλαυση!

 

Close