ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σπετσοφάι

Το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι) είναι παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό της Ιταλικής και Ελληνικής κουζίνας από τηγανισμένα λουκάνικα με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα.

Χαρακτηριστικές είναι οι μακριές, γλυκιές πιπεριές και οι έντονες γεύσεις που έχουν τα χωριάτικα λουκάνικα, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως. Στην Ελλάδα είναι γνωστά το σπετζοφάι Πηλίου.

Ο χρόνος μαγειρέματος είναι 40 λεπτά και βασικά υλικά είναι το λουκάνικο, οι πιπεριές και οι ντομάτες.

Αναλυτικά για τη συνταγή Σπετσοφάι έχουμε:

ΥΛΙΚΑ

  • 150γρ. λουκάνικα χωριάτικα (χοιρινά)
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 σκελίδας σκόρδο τριμμένο
  • 1 κύβο κότας MAGGI
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • πουρές πατάτας MAGGI

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε τα λουκάνικα από την εξωτερική μεμβράνη και κόψτε σε διαγώνιες ροδέλες.
  2. Κόψτε τις πιπεριές κάθετα στα 8 κομμάτια την καθεμιά.
  3. Ψιλοκόψτε το ένα κρεμμύδι και κόψτε κυδωνάτα σε χοντρά κομμάτια το δεύτερο κρεμμύδι.
  4. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά  και σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα λουκάνικά.
  5. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ρίξτε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να μαραθούν.
  6. Στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές, το τριμμένο καρότο, το χοντροκομμένο κρεμμύδι και την τριμμένη τομάτα.

Διαβάστε όλη τη συνταγή για Σπετσοφάι στο Maggicooking.gr

Close