ΟΜΟΡΦΙΑ & ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Μάσκα και Mακιγιάζ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

μάσκα και μακιγιάζ

Η περίοδος της πανδημίας που διανύουμε αναγκάζει την καθημερινότητα να αλλάζει συνεχώς. Λόγω της αύξησης κρουσμάτων και με σκοπό τον περιορισμό τους, η καθημερινή πλέον χρήση της μάσκας προστασίας προσώπου είναι υποχρεωτική σε όλους τους ιδιωτικούς χώρους και σε συγκεκριμένους δημόσιους.

Για όσους ανησυχούν για το στυλ και την εμφάνισή τους, πέρα από τις μάσκες μίας χρήσης, υπάρχει και μία μεγάλη ποικιλία από υφασμάτινες μάσκες που μπορείτε να ταιριάξετε με την κάθε σας έξοδο ακόμα και με το μακιγιάζ σας. Όποια μάσκα και αν επιλέξετε, φροντίστε να τη φοράτε σωστά. 

Η μάσκα, ωστόσο, δεν θα πρέπει να σας περιορίζει από τη καθημερινή ρουτίνα του μακιγιάζ σας. Πείτε αντίο στο κραγιόν και εντάξτε στην καθημερινότητά σας το μακιγιάζ ματιών.

Πρώτο βήμα η ενυδάτωση του προσώπου και των ματιών με κρέμα.

Δεύτερο και πιο συμαντικό βήμα, η μάσκαρα. Η μάσκαρα αποτελεί το νέο σας φίλο σε κάθε σας έξοδο, όλη την ημέρα. Από την απλή της εκδοχή χωρίς κάτι να την συνοδεύει μέχρι ένα έντονο και καθηλωτικό βλέμμα σε συνδυασμό με σκιά ματιών σε γήινες, απαλές αποχρώσεις που δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα ή έντονες φθινοπωρινές/χειμερινές, είναι αυτή που θα δώσει έμφαση στα μάτια της. Επίλεξε μάσκαρα που αυξάνει το μήκος ή τον όγκο των φλεβαρίδων, ακόμα και συνδυασμό τους, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις.

Το eyeliner μπορεί να φορεθεί με σκιά ή χωρίς, σε όλο το μάτι ή στο μισό, όπως είναι και το νέο trend. 

Τα φρύδια χρειάζονται επίσης προσοχή. Κάντε ένα καλό γέμισμα ή αν δεν θέλετε να τα γεμίσετε, φροντίστε να τους δώσετε ένα ωραίο σχήμα. Σαγινεύστε έτσι το βλέμμα αλλά και τους γύρω σας. 

Καθώς η μάσκα κρύβει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου μας, φροντίστε να μην το επιβαρύνεται με makeup/foundation. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τοπικά concealer στις περιοχές που χρειάζεται. Μην ξεχνάτε ότι λόγω της μάσκας η θερμοκρασία αυξάνεται και το μακιγιάζ αλλοιώνεται πιο εύκολα.

Τέλος, τόνισε ελαφριά τα ζυγωματικά και τα μαγουλά σου για την ώρα που θα χρειαστεί να αφαιρέσεις τη μάσκα σου.

Δείτε μερικά παραδείγματα μακιγιάζ στις εικόνες που ακολουθούν.

Close