ΣΕΞ & ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι είναι επιτέλους το BDSM;

bdsm

Τι σημαίνει επιτέλους BDSM και γιατί έχει τόσο μεγάλη έξαρση τελευταία;

 

Ας ξεκινήσουμε από το τι σημαίνουν τα αρχικα BDSM.

Το “BDSM” στα αγγλικά σημαίνει bondage/discipline, submission/dominance και sadomasochism. Στα ελληνικά ορίζεται ως δουλεία και πειθαρχία, κυριαρχία και υποταγή, και σαδομαζοχισμό, την ουσία δηλαδή μιας σχέσης BDSM. Ο σαδισμός και ο μαζοχισμός, αποτελούν τους  πυλώνες του πυρήνα της διασκέδασης. Πέρα από αυτά, υπάρχει μια ολόκληρη γλώσσα για να περιγράψουμε τις συναινετικές πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο BDSM. Το BDSM ασκείται από κάθε είδους άτομα με κάθε είδους υπόβαθρο και παίζει τεράστιο ρόλο σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό. Το μόνο που σημαίνει, είναι ότι σου αρέσει το πονηρό σεξουαλικό παιχνίδι!

Ο υποτακτικός πρέπει  να ορίσει τα όριά του, όμως όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Του αρέσει ο πόνος, ενώ ο κυρίαρχος τον περιορίζει με τη χρήση σχοινιών, χειροπέδων, ειδικών αγκίστρων, κορδονιών ή απλά ζώνης. Ο υποτακτικός συναινεί σε όσα τον διατάζει ο κυρίαρχος. Υπάρχουν κανόνες και αν τους ακολουθήσεις επιβραβεύεσαι, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, υπάρχει τιμωρία. Ένας σαδομαζοχιστής  είναι κάποιος που ξεδίνει με τη λήψη και πρόκληση σεξουαλικού πόνου.

Τι περιλαμβάνει το BDSM;

 

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να μπείτε στον κόσμο του BDSM.

Το τράβηγμα μαλλιών είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Είναι εύκολο, μπορεί να είναι ήπιο όσο και σκληρό θέλετε. Το spanking [ράπισμα στα οπίσθια] είναι σίγουρα μια κοινή φαντασίωση. Ξεκινήστε με τη χρήση των χεριών και στη συνέχεια ενσωματώστε σεξουαλικά παιχνίδια, καθώς εσείς και ο σύντροφος σας γίνεστε πιο έμπειροι. Εντάξτε επιθετική γλώσσα στο παιχνίδι σας. Οι χαρακτηρισμοί που θα χρησιμοποιήσετε, ωστόσο, θα πρέπει σίγουρα να είναι προ-διαπραγματευμένοι. Είναι πιθανό το λεξιλόγιο του BDSM να εκφοβίζει τους καινούργιους. Εκτός από την επιθετική γλώσσα, οι λέξεις “κύριος” ή “κυρία” είναι ένας απλός τρόπος να καθιερώσετε ρόλους σε μια σκηνή κυρίαρχου-υποτακτικού και να σας κρατήσει και τους δύο εμπλεκόμενους στη φαντασίωση.

Πολλοί άνθρωποι φαντάζονται ότι τα φουλάρια ή οι γραβάτες είναι ιδανικά για να ξεκινήσετε επειδή είναι μαλακά και είναι δύσκολο να κάνετε πραγματική ζημιά μαζί τους – αντίθετα με το σχοινί και τις χειροπέδες. Κύρια συμβουλή αποτελεί να εξασφαλίσετε ότι δύο δάκτυλα μπορούν να χωρέσουν μεταξύ της γραβάτας και του δέρματος, προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος, πράγμα που μπορεί να προβεί μοιραίο. Προχωράμε στο τυφλό παιχνίδι αίσθησης. Θα αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό. Ουσιαστικά, περιορίζετε ελαφρώς κάποιον (ή τον εαυτό σας, ανάλογα με την προτίμησή σας), δέστε τα μάτια τους και, στη συνέχεια, ακουμπήστε τους με διάφορα αντικείμενα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φτερό πάνω τους, να τους τσιμπήσετε ή να τους χαστουκίσετε. Η ιδέα είναι να επιτρέπετε στο μη τυφλό πρόσωπο να ελέγχει όλα όσα συμβαίνουν και για το πρόσωπο με τα δεμένα μάτια να παραδώσει τον έλεγχο σε αυτά. Τέλος, το μαστίγιο συνίσταται στους αρχάριους, επειδή ο πόνος που προσφέρει δεν είναι πολύ έντονος. Αν και φαίνεται τρομακτικό, μπορεί να αυξήσει την απόλαυσή σας.

Μη φοβάστε να  πειραματιστείτε στον έρωτα, πάντα όμως με ασφάλεια και προφύλαξη.

 

βδσμ

Close