ΕΞΟΔΟΣ

Ο απόλυτος οδηγός για τις Απόκριες

απόκριες

Οι απόκριες αποτελούν το απόλυτο έθιμο γλεντιού και ψυχαγωγίας. Μικροί και μεγάλοι μεταμφιέζονται, χορεύουν, τραγουδούν και ξεφαντώνουν. Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, όπου οι Έλληνες διοργάνωναν τις «Διονυσιακές γιορτές», έπιναν κρασί και γλένταγαν προς τιμήν του Διονύσου.

Τις μέρες αυτές φροντίστε να τις περάσετε με παρέα. Μην φοβάστε όμως γιατί πρόκειται και να γνωρίσετε πολύ κόσμο! Πολλές πόλεις της Ελλάδας είναι στολισμένες και έτοιμες να σας υποδεχτούν, με κάθε μαγαζί να διοργανώνει το δικό του θεματικό πάρτυ για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Απολαύστε τις βόλτες σας, καθίστε για ένα καφέ ή φαγητό και ευχαριστηθείτε το όμορφο τριήμερο που έρχεται γεμάτο γιορτινή διάθεση.

Οι αποκριές αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να συνδυάσετε μια εκδρομή στην Ελλάδα και παράλληλα να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία του καρναβαλιού. Πιο συγκεκριμένα, τα πιο διάσημα καρναβάλια είναι τα εξής:

  • Καρναβάλι Πάτρας : το πιο διάσημο καρναβάλι της Ελλάδος τόσο εντός όσο και εκτός ορίων. Το απόλυτο ξεφάντωμα που ξεκίνησε στις αρχές του 19ου αιώνα, καθιστώντας το ως την παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα.
  • Καρναβάλι Ξανθής: το μεγαλύτερο καρναβάλι της βορείου Ελλάδος και το δεύτερο μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μεγάλη παρέλαση με άρματα και μεταμφιεσμένους χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής συνοδεύοντας τον Βασιλιά Καρνάβαλο.
  • Καρναβάλι Ρεθύμνου: το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο καρναβάλι της Κρήτης.
  • Καρναβάλι Κοζάνης : πραγματοποιείται το έθιμο του φανού, με φωτιές και υπαίθρια γλέντια σε διάφορα σημεία της πόλης.
  • Καρναβάλι Γρεβενών: κάθε χρόνο ζωντανεύει η αποκριάτικη τοπική παράδοση του καρναβαλιού, συνοδευόμενη από πολύ κέφι, χορό και ξεφάντωμα.

Και αν δεν καταφέρετε να κανονίσετε κάποια εκδρομή, η Αθήνα έχει φροντίσει να διοργανώσει δρώμενα σε πολλές πόλεις και σημεία της, από το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος ως το Μοσχάτο και το Ζάππειο.

Το καρναβάλι αποτελεί μία εμπειρία που όλοι πρέπει να ζήσουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους!

 

Ότι και αν αποφασίσετε να κάνετε, ευχόμαστε να περάσετε καλά! Καλές Απόκριες!

 

αποκριές

Close