ΜΟΔΑ

Η μόδα στην εποχή του κορονοϊού

η μόδα στην εποχή του κορονοϊού

Υπό άλλες συνθήκες, αυτή η εποχή ήταν από τις αγαπημένες για τους περισσότερους Έλληνες: Σχέδια για διακοπές, ψώνια, έξοδοι, πάρτυ, συναθροίσεις με φίλους, ταξίδια.

Με βάση όμως τα γεγονότα που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες λόγω του κορονοϊού, πολλές από αυτές τις «χαρές» έχουν περιοριστεί.

Η ντουλάπα πολλών από εμάς δεν ανανεώθηκε όπως θα θέλαμε για τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με έρευνες, η βιομηχανία της μόδας πλήγηκε αρνητικά από τον COVID-19, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να έχουν μειωθεί πάνω από 30%. Πολλά καταστήματα έκλεισαν, άλλα διέκοψαν τον εφοδιασμό τους, ενώ παραγωγές σταμάτησαν. Οι εταιρείες της μόδας σκέφτονται το «επόμενο κανονικό» για την προμήθεια ενδυμάτων. Η ζήτηση είναι εμφανώς μειωμένη, καθώς πολλοί καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν ρούχα αυτή τη στιγμή. Πολλοί σχεδιαστές σκέφτονται να πουλήσουν την συλλογή που έδειξαν για την άνοιξη / καλοκαίρι του 2020, την άνοιξη / καλοκαίρι του 2021. Αναμφισβήτητα η βιομηχανία της μόδας θα φαίνεται πολύ διαφορετική στον κόσμο μετά τον κορονοϊό.

Στον κόσμο του instagram δεν σταμάτησαν οι αναρτήσεις από influencers και διάσημες προσωπικότητες φορώντας μάσκα, παρακινώντας και τον κόσμο να το κάνει, κρατώντας παράλληλα το στυλ τους.

Το ετήσιο γκαλά συγκέντρωσης χρημάτων Met Gala που είχε μεταφερθεί από τον Μάρτιο στον Μάιο λόγω κορονοϊού, τελικά ακυρώθηκε. Αντίστοιχα, ακόμα δεν είναι σαφές τι θα γίνει με τις εβδομάδες μόδας του Σεπτεμβρίου σε Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη και Μιλάνο και ποια μορφή θα έχουν. Αν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας συνεχίσουν να ισχύουν, τότε οι σχεδιαστές ίσως μεταδώσουν τις επιδείξεις μόδας διαδικτυακά.

Μία βόλτα σε κεντρικά σημεία της χώρας και πολυκαταστήματα θα σας κάνει να αναρωτιέστε πως η ζήτηση έχει μειωθεί, ενώ οι ουρές έξω από τα καταστήματα είναι ατελείωτες. Παρά τις ουρές και την περίοδο εκπτώσεων που διανύουμε, λίγοι είναι αυτοί που τελικά θα προβούν σε αγορά. Πιστεύεται ότι η καραντίνα και η έμφαση που δόθηκε στην αγορά βασικών προϊόντων για την επιβίωση, μετέτρεψε την μόδα και την αγορά ενδυμάτων ως μία «μετέπειτα σκέψη».

Οι έμποροι, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν κάποια από τα χαμένα έσοδα, προχώρησαν σε εκπτώσεις ήδη πριν από την προκαθορισμένη περίοδο, τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στα ηλεκτρονικά (Online).

Ένα είναι σίγουρο: Πρέπει να προσαρμοστούμε στο «νέο φυσιολογικό» για την υγεία μας, τους αγαπημένους μας και την κοινότητά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φαίνεστε κομψοί ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε μάσκα.

Προμηθευτείτε υφασμάτινες μάσκες στα αγαπημένα σας χρώματα ή σχέδια που συνδυάζονται με τα ρούχα σας. Χρησιμοποιείστε μαντήλια, φουλάρια ή κασκόλ. Κάντε την περίοδο αυτή διασκεδαστική, γεμάτη στυλ και χρώμα, χωρίς όμως να κινδυνεύετε.

Πάρτε μερικές ιδέες από τις εικόνες που ακολουθούν.

Θυμηθείτε: Η υγεία δεν θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Είναι στο χέρι μας να τη διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας.

Close