ΟΜΟΡΦΙΑ & ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Βήματα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου μας

περιποίηση του προσώπου

Η σωστή περιποίηση του προσώπου μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

 

Ποια γυναίκα δεν θέλει νεανική, καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα;

Σίγουρα σε όλες αρέσει η όψη του προσώπου σας μετά τον καθαρισμό, την κρέμα ή την μάσκα που χρησιμοποιείτε. Το πρόσωπο μας είναι πολύ ευαίσθητο και η ισορροπία του μπορεί να διαταραχθεί πολύ εύκολα.

Ανάλογα με την ηλικία, το πρόσωπο χρειάζεται διαφορετικά προϊόντα για την περιποίησή του. Η φροντίδα της επιδερμίδας βοηθάει το δέρμα μας να παραμένει υγιές, καθαρό και λαμπερό.

Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα που όλες μας πρέπει να ακολουθούμε καθημερινά για την περιποίηση του προσώπου μας.

  • Η καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας πρέπει να ξεκινάει με τον καθαρισμό του. Είναι το πρώτο και σημαντικότατο βήμα. Η επιλογή του προϊόντος καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να γίνει με βάση τον τύπο της επιδερμίδας μας. Δώστε σημασία στην καθαριότητα των χεριών σας, ώστε να μην μεταφέρετε μικρόβια στο πρόσωπο. Συνίσταται να καθαρίζετε το πρόσωπο σας πρωί και βράδυ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα μας αναπλάθεται και ανανεώνεται.
  • Καθαρίστε τα μάτια σας με ντεμακιγιάζ ή ειδικό καθαριστικό για την περιοχή των ματιών. Τα πρώτα σημεία γήρανσης είναι αυτά που παρατηρούνται στην περιοχή των ματιών. Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, ωστόσο, αφυδατώνουν και απλώνουν τα υπολείμματα του μακιγιάζ και τους ρύπους σε όλο το πρόσωπο. Προτίμηστε αντιθέτως νερό ντεμακιγιάζ. Αυτό ισχύει για την αφαίρεση μακιγιάζ τόσο από τα μάτια όσο και από το υπόλοιπο πρόσωπο.
  • Η κρέμα ματιών που θα χρησιμοποιήσετε προσφέρει ενυδάτωση, λάμψη και φωτεινότητα.
  • Επιλέξτε κρέμα ημέρας και νυκτός ανάλογα την ηλικία σας. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε διαφορετική κρέμα για την ημέρα και τη νύκτα καθώς περιέχουν διαφορετικά συστατικά που χρειάζεται η επιδερμίδα ανάλογα την ώρα της ημέρας.
  • Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε την αντηλιακή κρέμα ακόμα και το χειμώνα. Είτε έχει συννεφιά είτε ήλιο, η αντηλιακή κρέμα προστατεύει την επιδερμίδα από τις υπεριώδεις ακτίνες. Ο ήλιος εξάλλου ευθύνεται για την γήρανση του προσώπου
  • Ένα ακόμα βήμα στην περιποίηση του προσώπου αποτελεί η απολέπιση. Μπορείτε να κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο της κάθε επιδερμίδας. Τα προϊόντα απολέπισης χωρίζονται σε peeling (χημική απολέπιση,) και scrub (μηχανική απολέπιση).
  • Η μάσκα ομορφιάς ενυδατώνει σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτεί την επιδερμίδα με ωφέλιμα και απαραίτητα συστατικά.
  • Μην ξεχάσετε την ενυδάτωση των χειλιών σας. Όταν αρχίσουν να σκάνε, τρίψτε τα απαλά με ένα βρεγμένο μαλακό και καθαρό ύφασμα ή με μια οδοντόβουρτσα. Χρησιμοποιήστε lip gloss για ενυδάτωση. Τέλος, αλείψτε τα με μέλι κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, για εκπληκτικά αποτελέσματα.
  • Μερικά έξτρα tips για την περιποίηση της επιδερμίδας σας αποτελούν η κατανάλωση νερού και φρέσκων φρούτων, η αποφυγή του καπνισματος και του αλκοόλ και η ξεκούραση τουλάχιστον 8 ωρών κάθε βράδυ, δίνοντας έτσι χρόνο στα κύτταρα σας να αναζωογονηθούν σωστά.

Η περιποίηση του προσώπου σας είναι σημαντική. Μην την αμελείτε!

περιποίηση προσώπου

Close