ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Κρεμώδες κοτόπουλο με γλυκοπατάτες

κοτόπουλο και γλυκοπατάτες

Αυτή η οικογενειακή συνταγή περιλαμβάνει κοτόπουλο, γλυκοπατάτα και τυρί τσένταρ. Είναι μια γρήγορη και συνάμα φανταστική και γευστικότατη συνταγή. Σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε.

 

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά

Μερίδες: 6

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1.1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες, κομμένες σε φέτες των 5mm
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 125ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα μαγειρικής
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​εστραγκόν
  • 200g στήθος κοτόπουλου, τεμαχισμένο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 105 γρ. (1 & 1/4 φλυτζάνια) τριμμένο τυρί τσένταρ

 

Εκτέλεση

 

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στον ανεμιστήρα στους 200C / 180C βαθμούς. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με 60 ml (1/4 φλιτζάνι) νερό. Καλύψτε το μπολ με δύο φύλλα πλαστικού περιτυλίγματος. Αφήστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεγάλη ένταση για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.

2. Εν τω μεταξύ, βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί ψησίματος πάχους 6 εκατοστών και διαστάσεων 30 x 20 εκατοστών (μέτρηση βάσης). Αναμείξτε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα μαγειρικής, το σκόρδο και το εστραγκόν σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Στρώστε τη γλυκοπατάτα, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και 80 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) του τυριού στο παρασκευασμένο ταψί, ρίχνοντας λίγο από το μίγμα κρέμας μεταξύ κάθε στρώματος. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας πάνω από την κορυφή. Διασκορπίστε το υπόλοιπο τυρί και ψήστε το για 30-35 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα και το τυρί να λιώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και αρακά ή μπιζέλια στην κορυφή του μίγματος για να προσδώσετε και ένα πιο υγιεινό χαρακτήρα στη συνταγή σας. Τέλος, αφήστε το ταψί στην άκρη για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

 

Καλή απόλαυση!

Close