ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ψητό χοιρινό με δεντρολίβανο και ψητές πατάτες με σκόρδο

Ψητό χοιρινό

Υπέροχα λαχταριστό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

 

Για τη μαρινάδα

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 / 2 κ.σ. κανέλα
  • 1 Μικρό θυμάρι
  • 2 μεγάλα κλαδάκια δεντρολίβανου
  • 1/2 λεμόνι, χυμό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το χοιρινό

  • 1,5 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1 κ.σ. λάδι

Για τη σάλτσα

  • 150ml κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

 

  1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαριναρίσματος σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο, ώστε να χωράει το κρέας. Προσθέστε 1 κ.σ. αλάτι και ½ κ.σ. μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε το κρέας στο μπολ, αναμείψτε το με τη μαρινάδα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή μια νύχτα. Αφαιρέστε το από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψήσιμο.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C ή στον ανεμιστήρα στους 180 ° C.
  3. Αφαιρέστε το κρέας από το μπολ και απλώστε τη μαρινάδα πάνω από τη βάση ενός δίσκου ψησίματος. Ρίξτε 1κ.σ. αλάτι στο κρέας. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήστε το κρέας και στις δύο πλευρές για λίγα λεπτά για να του δώσετε χρώμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο δίσκο ψησίματος, πάνω από τη μαρινάδα.
  4. Το ψήνουμε για 25-30 λεπτά για να πετύχουμε μεσαίο ψήσιμο. Έπειτα, αφαιρέστε το κρέας από το φούρνο και αφήστε το για τουλάχιστον 20 λεπτά σε ζεστό μέρος πριν το σερβίρετε.
  5. Προσθέστε παράλληλα το κρασί στη μαρινάδα που βρίσκεται στο δίσκο ψησίματος. Προσθέστε τυχόν χυμούς από το κρέας στη σάλτσα πριν σερβίρετε.

Για τις ψητές πατάτες

  • 1 kg καθαρισμένες πατάτες
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 4 κροτίδες δεντρολίβανο
  • 8 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις πατάτες σε τεμάχια των 4 εκατοστών. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε αλάτι σε νερό και βράστε το. Προσθέστε τις πατάτες και βράστε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C  ή στον ανεμιστήρα στους 180 ° C.
  3. Επιλέξτε ένα δίσκο ψησίματος αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τις πατάτες σε μία στρώση και με ελεύθερο χώρο γύρω τους. Ρίχνουμε το λάδι στο δίσκο και ζεσταίνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν πολύ. Προσθέστε προσεκτικά στις πατάτες το δεντρολίβανο, το σκόρδο και αλάτι.
  4. Έπειτα, ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρις ότου οι πατάτες πάρουν καφέ χρώμα και είναι τραγανές.

 

Καλή σας απόλαυση!

 

Close