ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σούπα κολοκύθας & μπέικον

soupa kolokythas

Η σούπα κολοκύθας και μπέικον αποτελεί μια γρήγορη και εύκολη φθινοπωρινή συνταγή. Η μαλακή, γλυκιά σάρκα της κολοκύθας είναι ιδανική για αυτή τη μεταξένια σούπα, αλλά  και τα κολοκυθάκια αποτελούν καλές εναλλακτικές λύσεις.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα και 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 50 γραμμάρια βουτύρου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150γρ μπέικον με σιρόπι σφενδάμου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ κολοκύθα ή ένα ολόκληρο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, αποξηραμένο και κομμένο σε μεσαία κομμάτια (χρειάζεστε περίπου 500g γέμιση κολοκύθας)
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου KNOR
  • 100ml διπλή κρέμα
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόροι κολοκύθας, φρυγανισμένοι
  • σιρόπι σφενδάμου, για το ψήσιμο

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο ταψί με βαθύ πυθμένα θερμαίνετε το λάδι με 25g βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε 60γρ μπέικον και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι το μπέικον να απελευθερώσει το λίπος του. Στη συνέχεια, αυξήστε τη θερμότητα στο μέσο, ​​προσθέστε την κολοκύθα, το ζωμό και τους σπόρους. Όσον αφορά το βράσιμο, μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή η κολοκύθα. Ρίξτε την κρέμα, επανατοποθετήστε στο μάτι και σβήστε τη φωτιά. Αφήστε λίγο από το υγρό μείγμα και στη συνέχεια αναμείξτε την υπόλοιπη κολοκύθα μέχρι να γίνει βελούδινη, προσθέτοντας το υγρό μείγμα πίσω λίγο-λίγο. Ελέγξτε τα καρυκεύματα και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και τηγανίστε το υπόλοιπο μπέικον με μαύρο πιπέρι για 5 λεπτά. Μοιράστε το μπέικον σε τέσσερα μπολ, αναθερμάνετε τη σούπα και αναμείξτε τα. Για να σερβίρετε, πασπαλίζετε πάνω τους σπόρους κολοκύθας και προσθέστε μερικές τελευταίες πινελιές με σιρόπι σφενδάμου. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε ελαφρώς λιγότερο μπέικον, καθώς μπορεί να υπερνικήσει την κολοκύθα σε γεύση αλλά και να βγει αλμυρό.

Καλή απόλαυση!

Close