ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Συνταγή για το Χριστουγεννιάτικό σας τραπέζι! Ρολό κιμά από τον Ακη Πετρετζίκη!

Το maggicooking σας δίνει την ευκαιρία και ο Ακης Πετρετζίκης να ετοιμάσετε μια συνταγή για το Χριστουγεννιάτικό σας τραπέζι! Η συνταγή δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο, δεν έχει πολλά και είναι εύκολα τα υλικά και είναι για τραπέζι για 6 άτομα. Βασικά υλικά είναι ο κιμάς από μοσχάρι, ψωμί για τοστ και αυγά.

ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά

  • 250 γρ. ψωμί τοστ σε κομμάτια
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό ωμό
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • 3 (1 +2) σκ. σκόρδο
  • 2 κ.γ εστραγκόν ή θυμάρι (1+1)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 καρότα καθαρισμένα σε κομμάτια
  • 100 γρ αρακά καθαρισμένο φρέσκο ήκατεψυγμένο
  •  4-6 κ.σ ελαιόλαδο

Για τον πουρέ

  • 1 συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI
  • 250 γρ νερό
  • 250 γρ γάλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο χωρισμένο
  • 100 γρ τσένταρ τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C .

2. Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί με τη μια σκελίδα σκόρδο, τη μια κουταλιά εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, και 2 κ.σ ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.

3. Απλώνουμε αυτό το αρωματικό μείγμα πάνω σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

4. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο στους 180° C .

5. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις 2 σκ. σκόρδο και το καρότο. Τα ανακατεύουμε τόσο ώστε να είναι ψιλοκομμένα (όχι πουρές)

6. Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

7. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι και το επιπλέον εστραγκόν.

8. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε  το ωμό αυγό και τον αρακά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

9. Σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 εκ. μήκους στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο τόσο ώστε να περισσεύει αρκετά από το πλάι.

10. Βάζουμε το μείγμα του κιμά στη φόρμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια.

11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

12. Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει το μείγμα προσθέτουμε μέσα τον πουρέ πατάτας MAGGI.

13. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ωραίο βελούδινος πουρές και ρίχνουμε  το μισό βούτυρο και το μισό τυρί.

14. Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε) και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα ταψάκι.

15. Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στο ρολό.

16. Κόβουμε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και το σκορπίζουμε πάνω στον πουρέ, μαζί με το τριμμένο τυρί.

17. Ανεβάζουμετη θερμοκρασία του φούρνου στους 220° C.

18. Επιστρέφουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

19. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.

20. Κόβουμεσε φέτες και σερβίρουμε

Δείτε τη συνταγή για ρολό κιμά στο maggicooking

Close