ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΣΕΞ & ΣΧΕΣΕΙΣ

Τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο : 7 Αφροδιασιακές Προτάσεις

λίμπιντο

Eπηρεάζει, τελικά η διατροφή τη λίμπιντο του ανθρώπου; Mπορούν συγκεκριμένες τροφές να είναι η αιτία για την αύξηση ή μείωση της ερωτικής διάθεσης;

Είναι γνωστό ότι η ερωτική διάθεση σχετίζεται κυρίως με την εγκεφαλική δραστηριότητα αλλά και με τη ψυχολογία του ατόμου. Η λίμπιντο περιγράφεται ως η ενστικτώδης ερωτική ορμή και η διάθεση για σεξουαλική πράξη.

Το στρες, η διατροφή, και άλλοι παράγοντες  πολλές φορές οδηγούν σε μειωμένη διάθεση για σεξ. Οτιδήποτε καταναλώνουμε καθημερινά επηρεάζει τη σεξουαλική επίδοση.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι τα οστρακοειδή διεγείρουν την ερωτική επιθυμία ή ότι τα καρύδια με μέλι είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και νόστιμα!

Παρακάτω σας έχουμε συγκεντρώσει τις τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο και σας υπόσχονται αξέχαστες βραδιές!

7 Αφροδισιακές προτάσεις 

Καυτερές πιπεριές: η ουσία που κάνει καυτερές τις πιπεριές, έχει συνδεθεί με έμμεση βελτιώση και τόνωση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Τζίντζερ: το τζίντζερ έχει συνδεθεί με βελτιωμένη σεξουαλική λειτουργία και επιθυμία. Tα καυτερά φαγητά αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Έτσι, οι ερωτογενείς ζώνες γίνονται πιο ευαίσθητες. Πρέπει όμως να προσέχετε, καθώς η μεγάλη κατανάλωση τους μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο στομάχι.

Οστρακοειδή:  είναι από τις πιο γνωστές αφροδισιακές τροφές.  Αυτό συμβαίνει λόγω του σιδήρου και ψευδάργυρου που περιέχουν, ουσίες απαραίτητες για τη σεξουαλική διέγερση. Επίσης, συμβάλλουν στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού μορίου.

Ξηροί καρποί: Oι ξηροί καρποί (κυρίως τα αμύγδαλα και τα καρύδια) βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και συνάμα τη σεξουαλική υγεία του ατόμου. Περιέχουν βιταμίνη Ε, που θεωρείται διεγερτική. Eπίσης, οι περισσότεροι ξηροί καρποί περιέχουν ψευδάργυρο. Τα αμύγδαλα από την αρχαιότητα θεωρούνται σύμβολα ευεξίας και γονιμότητας.

Aβοκάντο: επηρεάζει τη ψυχολογική διάθεση και αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία. Περιέχει βιταμίνη Ε και συμβάλλει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Περιέχει ποτάσιο που «ξυπνάει» τις ορμές και φολικό οξύ για διατήρηση της ενέργειας.

Σοκολάτα: είναι η βασίλισσα των αφροδισιακών τροφών. Περιέχε τη διεγερτική ουσία φαινυλαιθυλαμίνη, την “ουσία του έρωτα”, που παρουσιάζεται κατά την κορύφωση της σεξουαλικής δραστηριότητάς και στη διάρκεια του οργασμού. Συμβάλει στην εκδήλωση της ερωτικής επιθυμίας και δημιουργεί το αίσθημα της ευχαρίστησης.

Κόκκινο κρασί: Έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που έπιναν ένα με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική διάθεση. Αυξάνει τη ροή του αίματος σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως τα γεννητικά όργανα.


Θυμηθείτε: Οι τροφές αυτές πρέπει να είναι μερός ενός γενικότερου και ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος. Η υπερβολική κατανάλωση δεν συνίσταται. Επίσης τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων τροφών είναι πιθανό να μην είναι εμφανά μέσα σε μία ημέρα αλλά με το πέρασμα του χρόνου.

Close