ΥΓΕΙΑ

Επιμήκυνση πέους

Η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση για το ανδρικό φύλο είναι η αυξητική πέους. Η συγκεκριμένη επέμβαση αναφέρεται στην αύξηση μήκους και πολλές φορές περιμέτρου του πέους.

Σε κατάσταση χαλάρωσης το πέος δεν έχει το ίδιο μήκος σε στύση και σε χαλάρωση. Σε ενήλικες, το μήκος ενός φυσιολογικού πέους κυμαίνεται συνήθως από 12-15 εκατοστά όταν βρίσκεται σε στύση, ενώ η διάμετρος σε χαλάρωση υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε 2,8-3,0 εκατοστά. Για πολλούς το μήκος αυτό δε θεωρείται αρκετό για να ικανοποιήσουν σεξουαλικά τη σύντροφό τους κι έτσι νομίζουν ότι το πέος τους είναι μικρό. Ως εκ τούτου, ορισμένοι άνδρες φορτίζονται ψυχολογικά και συχνά εμφανίζουν προβλήματα ως προς τη στύση και την εκσπερμάτιση.

Τα εν λόγω άτομα μπορεί να καταλήξουν να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή αφού θεωρούν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν ικανοποίηση στη σύντροφό τους και συνεπώς, δημιουργούνται εντάσεις στη σχέση τους. Έτσι πολλοί άνδρες ζητούν βοήθεια από ανδρολόγο σκοπεύοντας αφενός να βεβαιωθούν ότι το πέος τους έχει φυσιολογικό μέγεθος αφετέρου για να ενημερωθούν για τις διάφορες τεχνικές φαλλοπλαστικής.

Η αισθητική φαλλοπλαστική δεν απευθύνεται μόνο σε άνδρες που υποφέρουν από πραγματική μικροφαλλία αλλά και σε αυτούς που παρ’ ότι έχουν φυσιολογικό πέος είναι παχύσαρκοι και έτσι υπάρχει η ψευδαίσθηση του μικρού πέους, καθώς αυτό κρύβεται μέσα στο λίπος μέσα στο τριχωτό τρίγωνο πάνω από το πέος. Η μικροφαλλία είναι κλινικός όρος πού αναφέρεται σε μεγέθη πέους αποκλίνοντα κατά 2,5 από το μέσο όρο για την ηλικία του άνδρα. Οι αιτίες εμφάνισης της μικροφαλλίας οφείλονται κυρίως σε χρωμοσώματα και ορμόνες. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή παραγωγή ή έλλειψη τεστοστερόνης κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης του βρέφους.

Στη Βιοκλινική Αθηνών πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Έλληνες ουρολόγους-ανδρολόγους χειρουργική επέμβαση αυξητικής πέους σε 5 άνδρες με την τεχνική “Perovic”, χρησιμοποιώντας βιοαποδομήσιμα υλικά (scaffolds). Μέχρι σήμερα για τη διόγκωση του πέους είχαν χρησιμοποιηθεί διάφορες τεχνικές και υλικά, όπως τεχνητά μοσχεύματα, λίπος, υαλουρονικό κλπ., με μεγάλα ποσοστά αποτυχίας, λόγω της δυσκολίας να παραμείνει συμμετρικό το αποτέλεσμα λόγω των αυξομειώσεων του μεγέθους του πέους κατά τη στύση.

Διαβάστε όλο το άρθρο για την επιμήκυνση πέους από το ηλεκτρονικό περιοδικό υγείας

Close