ΥΓΕΙΑ

Νερό και υγεία: 12 λόγοι για τη σπουδαιότητα του

νερό και υγεία

Το νερό είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο για τον οργανισμό μας. Είναι περισσότερο ευεργετικό για την υγεία μας από όσο ίσως να πιστεύουμε. Πρέπει να είναι πρώτο στην προτίμηση μας καθώς και να μας γίνει καθημερινή συνήθεια. Είναι ο διαλύτης της ζωής. Το νερό είναι ζωή.

Θα έχετε ακούσει ότι πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού τη μέρα. Ωστόσο, η ποσότητα που έχει ανάγκη ο κάθε οργανισμός ποικίλει. Εξαρτάται από τη θερμοκρασία του καιρού, το σωματικό βάρος και τις καθημερινές συνήθειες και ασκήσεις του καθενός . Ιδανικά λένε πως χρειαζόμαστε 1,5 με 2 λίτρα νερό.

Η κατανάλωση νερού δεν είναι σημαντική μόνο το καλοκαίρι, αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου!

Σας έχουμε συγκεντρώσει τους λόγους για τους οποίους το νερό πρέπει να ενταχθεί δυναμικά στην καθημερινότητά σας.

νερό καλό

Πόσο σημαντικό είναι το νερό; Τι συμβαίνει όταν πίνουμε πολύ νερό;

 

-Καθαρίζει το πεπτικό σύστημα και τον οργανισμό από τοξίνες. Επιπλέον, βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών μας.

-Ενυδατώνει την επιδερμίδα και καταπολεμά τις ρυτίδες. Προσφέρει λάμψη στο πρόσωπο, αφήνοντάς το πιο λείο και απαλό.

-Είναι ευεργετικό για την καρδιά μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

-Είναι, επίσης, θεραπευτικό για τον πονοκέφαλο.

-Βοηθάει στην μάχη εναντίων των παραπανίσιων κιλών. Σας κάνει να αισθάνεστε πλήρης, μειώνοντας έτσι την επιθυμία για φαγητό.

-Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό: Η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια των γευμάτων λειτουργεί κορεστικά.

-Βοηθάει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Δροσίζει το σώμα και έτσι, η θερμοκρασία του σώματος διατηρείται σταθερή.

-Μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό! Η δίψα σηματοδοτεί αφυδάτωση. Η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα έχει λιγότερο νερό από όσο χρειάζεται. Μπορεί να σας προκαλέσει κούραση, αδυναμία ή και ίλιγγο.

-Αν αθλήστε, φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της άθλησης. Σας εξασφαλίζει ωστόσο και καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.

-Αν ξεχνάτε να πίνετε νερό, μπορείτε να βάλετε ξυπνητήρι ή υπενθύμιση στο κινητό σας κάθε μία ώρα, ώστε να σας υπενθυμίζει ότι πρέπει να πιείτε. Στο κινητό υπάρχουν επίσης εφαρμογές που στέλνουν ειδοποιήσεις όταν πρέπει να πίνουμε νερό.

-Πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό από όσο χάνουμε καθημερινά. Η κατάλληλη αναπλήρωση των υγρών είναι απαραίτητη για την υγεία. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο και άλλο ένα μόλις ξυπνήσετε.

-Τέλος, φροντίστε η διατροφή σας να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.

Εμπιστευτείτε μας και δοκιμάστε τις παραπάνω συμβουλές. Σίγουρα θα δείτε μεγάλες διαφορές στην υγεία, στην εμφάνισή αλλά και στη διάθεσή σας.

Η υγεία είναι πάνω από όλα. Μην την παραμελείτε.

καλό νερό

Close