ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΕΞ & ΣΧΕΣΕΙΣ

Φιλία: Η οικογένεια που επιλέγεις σε κάθε στιγμή της ζωής σου

φιλία

Φιλία και κολλητές. Δυό λέξεις μικρές, αλλά ιερές που στο άκουσμά τους σε κάνουν να χαμογελάς.

Η πραγματική φιλία στις μέρες μας είναι όλο και πιο σπάνια. Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις. Πολλές φορές όμως, δημιουργούνται και φιλίες για προσωπικό όφελος.

Ο Αριστοτέλης θεωρούσε τη φιλία ως μία από τις πραγματικές χαρές της ζωής. Έλεγε πως, χωρίς πραγματική φιλία δεν θα μπορούσε κανείς να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή. Η φιλία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη ζωή του ανθρώπου.

Η διατήρηση της φιλίας είναι δύσκολη και απαιτεί προσπάθεια και από τις δύο πλευρές.

 

Είναι σημαντικό να στηρίζεις τις αποφάσεις της ακόμα και αν διαφωνείς με αυτές, όμως να θυμάσαι πως τις αποφάσεις τις παίρνει πάντα η ίδια για τον εαυτό της και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις σεβαστείς και να ευχηθείς πως είναι οι σωστές. Σίγουρα θα την συμβουλεύσεις και θα της πεις τη γνώμη σου, όμως στο τέλος αποφασίζει εκείνη. Το ίδιο κάνει εξάλλου και εκείνη για εσένα.

Σε αποδέχεται όπως ακριβώς είσαι, με τα μειονεκτήμα και πλεονεκτήματα σου. Έτσι σε βοηθάει να αποδεχτείς και εσύ τον εαυτό σου όπως είναι. Θα προσπαθεί πάντα να σε βοηθάει να γίνεσαι καλύτερη και να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου με οποιοδήποτε τρόπο. Ποτέ όμως δεν θα προσπαθήσει να σε αλλάξει.

Πάντα είναι δίπλα σου να ακούσει τα προβλήματα και τις απορίες σου, τις ανησυχίες και τους φοβίες σου. Μπορεί να μην έχει πάντα λύσει για όλα, όμως είναι εκεί όταν την χρειάζεσαι. Μοιράζεστε τις χαρές και λύπες σας. Είστε συνοδοιπόροι στις εύκολες και δύσκολες στιγμές. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, εκφράζεστε ελεύθερα, αλλά παράλληλα διαφωνείτε και τσακώνεστε γνωρίζοντας ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σας χωρίσει.

Νοιάζεστε πραγματικά η μία για την άλλη. Θέλεις να την βλέπεις να χαμογελάει και να είναι ευτυχισμένη. Την ακούς να σου λέει τα ίδια και τα ίδια για εκατομμυριοστή φορά χωρίς να βαριέσαι. Ξενυχτάς στο πλευρό της και αναλύετε με τις ώρες όσα σας απασχολούν. Αφήνεις στην άκρη εγωισμούς και αηδίες και προσπαθείς να βελτιώνεις τη σχέση σου μαζί της. Σ’ έχει δει σε όλες τις στιγμές της ζωής σου, καλές και κακές, και ποτέ δε σε κρίνει για τις επιλογές σου. Περνάτε καλά μαζί ακόμη κι αν δεν κάνετε τίποτα σπουδαίο. Θα κάτσει να σε βγάλει άπειρες φωτογραφίες μέχρι να πετύχει το αποτέλεσμα που θες.

Σε κερνάει αν ξεμείνεις από χρήματα. Θα μετατραπεί στον καλύτερο κατάσκοπο προκειμένου να παρακολουθήσει τις κινήσεις του αγοριού που σου αρέσει στα social media. Την έχεις ρωτήσει τα πιο περίεργα πράγματα για τη σεξουαλική ζωή και όχι μόνο, και έχει απαντήσει σε όλα! Κοροϊδεύετε η μία την άλλη χωρίς να παρεξηγιέστε.

«Ο φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και, παρόλα αυτά, ακόμα σε συμπαθεί.» – Elbert Hubbard


Θυμηθείτε: Αληθινός φίλος σου είναι αυτός που δε θέλεις να χάσεις ποτέ από τη ζωή σου και κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για αυτό.

 

κολλητες

Close